Mattias Lundin

Min mormor var waldorflärare och hon och jag hängde jämnt. Vi målade, sydde, klippte, byggde, modellerade och vävde. Sedan tidig ålder har jag fått vara kreativ och haft mycket tid att teckna. Jag började samla på vinylskivor 1988 när mormor köpte med Slick Rick’s första album hem till mig från en resa till New York.

Jag lärde mig Dj:a tidigt och har DJ:at flitigt runt om i världen sedan 1994. Det är så jag lärt känna artistsverige och började 1998 göra vinylomslag till vänner. Sedan dess har jag gjort över 200 omslag. Under 2000-talet hade jag i princip ensamrätt på svenska hiphop-omslag och behövde aldrig promota mig själv, inte ens visitkort gjorde jag.

Skivomslagsbranschen har gått från stora vinylplatteomslag till mindre CDskivor och nu till små ikoner till iTunes och Spotify. Gansak tråkigt för en illustratör och grafisk formgivare som jag. Därför siktar jag sen ett tag tillbaka in mig på andra uppdrag så som för reklam- och bokbranschen.

Ett drömuppdrag är när kunden har arbetat fram en idé från början med tankar på mig och min stil och sen hör av sig och börjar samtalet med: Vi har ett uppdrag som är som gjort för dig! ?

Av det jag gjort hittills är nog favoriten när jag gjorde Promoealbumet ”Kråksången”. Hela omslaget med booklet, CD-label, baksida mm är gjort i tyg på mormors gamla symaskin. Det var två veckor av julpyssel. Det kändes nästan som om mormor var med mig då.

Mitt skrivbord är alltid stökigt. Jag trivs i kaoset. Ett sammelsurium av stickers, ritplatta och surfplattor, pennor och bläck, en samling av Moleskine anteckningsböcker i olika storlekar, och mina högtalare som alltid har en hedersplats där mitt i allt kaos.


location: Gotenburg Sweden

instagram: @dainja